Blogg

Till första boken hade man inte så mycket mer än färdiga bilder eller former att använda sig av. Därav en svart bok med en eldring. Fanns det någon symbolik där, nej inte riktigt, men kanske den mest effektfulla jag fick till utifrån det jag hade för stunden.

Så då var vi igång med tredje boken. Blir alltid lite ångestladdat vid varje start av en ny bok. Håller historien och kan jag behålla drivet och intresset genom den? Känns alltid lite överväldigande, men brukar med tiden halka över till ett nöje.

jul. 03

Fotot

Hon nickade. Ett krokigt darrande finger närmade sig den leende flickan.

jun. 08

Franz

Utdrag från boken när han träffar Helmuth för första gången.

jun. 05

Vanja

"Mästaren, jag är här för att personligen överta ansvaret för Alfa enligt Den Äldstes order."
Hon höll upp ordern.
Han stelnade till för en stund medan han läste. Leendet blev bredare.
"Verkligen? Vad får dig att tro att du är värdig henne?"
"Ifrågasätter du Den Äldstes order?"
Han tog ett steg mot henne och hans ansikte hårdnade....

jun. 01

Rebecka

"Kom ihåg att du är trädgårdsmästaren som beskär de träd som inte bär frukt."

Början på slutet för bok två. Nu har jag bara två kapitel kvar och sedan en del redigerande innan jag kan låta texten läsas av några hågade. Går allt enligt plan så är tanken att nästa bok ska finna sin väg ut till er lagom till jul.

Som barn var jag en sann serienörd och slukade allt från klassiska 91:an till Spirou. Jag drömde då om att bli serietecknare, men avsaknad av talang och med diagnosen tremor så blev det inte mycket med min seriekarriär. Därför blir jag glad, och kanske en smula avundsjuk, när jag snubblar över någon som faktiskt vågade gå hela vägen. Jag...

En rolig sak med att vara med på marknader är att träffa andra författare. På Littfesten i Umeå satt jag intill Annika Rockström som bland annat har gjort illustrationer åt Världsnaturfondens ungdomstidning. Här nedan har vi i mina ögon en riktigt smart bok för naturintresserade barn. Teckna och Måla HAVETS DJUR. Den innehåller på ett uppslag en...

apr. 04

Diezmann

I bland ramlar man över historiska personer som bara råkar ha en mystisk bakgrund som man bara inte kan låta bli. Så som snyggingen på bilden, nämligen: