Publius Bekännelse

En framsida kommer till

02.09.2023

Till första boken hade man inte så mycket mer än färdiga bilder eller former att använda sig av. Därav en svart bok med en eldring. Fanns det någon symbolik där, nej inte riktigt, men kanske den mest effektfulla jag fick till utifrån det jag hade för stunden.

Nu har jag möjlighet att skapa något mer symboliskt nu när jag har hittat mig en illustratör. Tänkte här få visa upp min idé till omslag och även lite kort berätta om tanken bakom den.

I skrivandet stund är den inte helt klar, utan endast en idéskiss, men tanken är att låta de två huvudkaraktärerna Franz och Rebecka sitta rygg mot rygg med någon form av effektfull bakgrund, tänkte mig en fullmåne för att skapa en bakgrund som synliggör karaktärerna då resten av bokomslaget nog kommer att vara svart.

Jag har valt att låta dem sitta så här som en spegel mot varandra med skillnaden att Franz har sin blick riktad uppåt, medan Rebecka har den nedåt. Ett försök att illustrera deras personligheter. Vad de håller i är också en viktig del i deras personligheter, där Franz håller en bok, medan Rebecka håller en av sin knogknivar.

David 

Spänningsroman