Publius Bekännelse

Rebecka

01.06.2023


Rebecka!

"Kom ihåg att du är trädgårdsmästaren som beskär de träd som inte bär frukt."

Mästaren

 10 år vid historiens början.

En svårtillgänglig och udda fågel bland karaktärerna och vi får mest betrakta henne utifrån och inte så mycket från hennes perspektiv i den inledande boken. Detta har varit ett medvetet val från min sida och man kommer under andra boken få uppleva henne mer inifrån. 

Hon är tränad från 3 års ålder för ett större syfte och besitter några övernaturliga egenskaper som sakta utvecklas under historiens gång. Hennes Mästare sedan 3 års ålder är en likvidator som fört över sina något skruvad värderingar på henne. Hon har sin like och motsatts i Franz.

När man skapar en karaktär tar man gärna andra karaktärer som man själv är förtjust i och smider ihop den till något eget. Jag har speciellt tre karaktärer som jag plockat delar ifrån.

Asuka Langley Soryu  från Evangelion. När det gäller hennes personlighet.
Hit-Girl från Kick Ass. När det gäller hennes skils.
Rei Ayanami, även hon från Evangelion. En karaktär ska ha en paradox och det står nog axplocken från Rei för i Rebeckas fall.

Hennes favorituttryck är Onytting, ett ord som Mästaren bankat in i henne. Något som hon aldrig riktigt lär sig förstå vad han menar med, men gärna använder och då främst med syfte på Franz. 

Hon har nog varit en av de svåraste karaktären att skriva då hon har svårt att stanna i den karaktär som jag ursprungligen hade tänkt mig. Men jag är ändå nöjd med det hon har blivit.  

När jag snubblade över Ulrika Balla (www.ballamanga.se) på Litfesten i Umeå, så fick jag ingivelsen att be henne ta fram karaktärerna åt mig.  Jag är själv väldigt förtjust i just den här typen av Mangastil och det blev en lyckoträff.

David     

@ballamanga.se

Spänningsroman